Menu English

Steffie van der Mey-Baijens MSc

Promovenda Happy Friends, Positive Minds?!

Sinds 2015 is Steffie werkzaam als docent bij de hbo-V van Hogeschool Rotterdam, waarbij ze onderwijs geeft rondom verpleegkundige psychiatrische zorg, kwaliteit van zorg en onderzoeksvaardigheden. Ook geeft zij afstudeerbegeleiding, stagebegeleiding, studieloopbaancoaching en begeleid zij verschillende soorten projectonderwijs. Daarnaast is ze werkzaam bij Kenniscentrum Zorginnovatie, waar ze sinds 2017 haar promotieonderzoek uitvoert.

Promotieonderzoek

Binnen het promotieonderzoek Happy Friends, Positive Minds?! houdt Steffie zich bezig met het ontwikkelen van een schoolgerichte interventie die zich focust op het bevorderen van de mentale weerbaarheid van jongeren, en hen leert om hun problemen op adaptieve, reflectieve wijze met hun leeftijdgenoten en schoolprofessionals te bespreken zodat de ontwikkeling van angst- of depressieklachten doorbroken kan worden.

Achtergrond

Steffie is sinds 2007 werkzaam als psychiatrisch verpleegkundige. Ze studeerde later Health Economics, Policy and Law aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Haar masterthesis was een kwantitatief onderzoek naar de risicofactoren van EU-10 migranten zonder Nederlandse zorgverzekering. Ze werkte daarnaast bij branchevereniging GGZ Nederland aan een landelijke businesscase eHealth en later voor een grote landelijke zorgverzekeraar bij de zorginkoop van eerstelijnszorg.

Project(en)

Van Steffie van der Mey-Baijens MSc
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen