Menu
  English

  Erwin Hendriks MSc

  Promovendus chronische whiplash-associated disorders

  Erwin Hendriks is verbonden aan Kenniscentrum Zorginnovatie middels een PhD-traject dat hij uitvoert, waarbij hij zich richt op personen met chronische whiplash-associated disorders. Dit onderzoek valt onder het lectoraat Complexe Pijn van Hogeschool Rotterdam met als lector Lennard Voogt. Deze PhD wordt gevolgd aan de Vrije Universiteit Brussel (PhD). Daarnaast is hij als kerndocent verbonden aan de Hogeschool Rotterdam bij de master sportfysiotherapie.

  Erwin Hendriks heeft na de afronding van de bachelor Fysiotherapie, de master Manuele Therapie en de master Sportfysiotherapie met succes gevolgd. Hij is als fysiotherapeut werkzaam bij het Erasmus MC en het Revalidatiecentrum Drechtsteden. Daarnaast is hij naast zijn werkzaamheden als docent werkzaam binnen Hogeschool Rotterdam, ook is hij betrokken als docent bij verschillende nascholingen voor fysiotherapeuten. Hij is lid van de internationale onderzoeksgroep ‘Pain in Motion’ met focus op pijn en lichaamsbeweging.

  Het promotie-onderzoek van Erwin Hendriks is genaamd ‘Profiles of people with chronic whiplash-associated disorders: an uncontrolled longitudinal interventional study’. Het onderzoek richt zich op de uitdaging om de behandeling van deze patiëntenpopulatie te verbeteren. De denkroute van het onderzoek ligt in het definiëren van subgroepen in de totale populatie van patiënten met chronische whiplash associated disorders, om van daaruit verder na te kunnen denken over effectievere behandelstrategieën gebaseerd op die subgroepen.

  In 2020 is de paper ‘Convergent validity of the central sensitization inventory in chronic whiplash associated disorders; associations between quantitative sensory testing, fatigue and psychosocial factors’ in het journal Pain Medicine gepubliceerd.