Menu English

Dr. Eva Wingelaar-Loomans

Oud-medewerker

Dr. Eva Wingelaar-Loomans werkt sinds 1 november 2016 als Senior Onderzoeker bij Kenniscentrum Zorginnovatie. Zij zal meewerken aan verschillende projecten binnen het Regionaal Consortium Zwangerschap & Geboorte Zuidwest Nederland bij lector Hanneke Torij.

Eva Wingelaar-Loomans is in 2008 afgestudeerd als neuropsycholoog aan de Rijksuniversiteit Groningen.

In 2013 promoveerde zij op het proefschrift ‘From the Womb into the World: Early Life Influences on Neurocognitive Functioning and Behavior in Five to Six Year Olds’ aan de Universiteit van Tilburg. Een onderzoek naar psychosociale invloeden tijdens de zwangerschap op de ontwikkeling van cognitie en gedrag bij kleuters. Tijdens haar promotieonderzoek werkte Eva Wingelaar-Loomans ook als projectcoördinator van de ABCD-studie. Een longitudinaal, multi-etnisch geboortecohort waarin de gezondheid en ontwikkeling van 5.000 kinderen vanaf de zwangerschap wordt gevolgd (abcd-studie.nl).

Na haar promotie ging Eva Wingelaar-Loomans aan de slag als projectleider en senior onderzoeker bij de GGD Amsterdam. De afgelopen 3 jaar woonde zij in Boston (USA), waar ze vrijwilligerswerk met (ex)-dakloze gezinnen deed en de opleiding Management For Non-Profit aan Harvard afrondde. 

Project(en)

Van Dr. Eva Wingelaar-Loomans
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen