Menu English

Dr. Ing. Eric Kamst

Oud-medewerker

Eric Kamst verzorgt als hoofddocent de verbinding tussen onderzoek van Kenniscentrum Zorginnovatie met het onderwijs en onderzoek van de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek waar hij in 2016 LabAcademy oprichtte. Vanuit het kenniscentrum is hij tevens projectleider/coördinator van het living lab ZiekenThuis.

Eric Kamst: “Onderzoek naar vraagstukken en oplossingen in de dagelijkse praktijk van de professionals die wij opleiden in de hogeschool is voor mij een prachtige manier om ervoor te zorgen dat onze opleidingsprogramma’s inhoudelijk actueel blijven, dat de studenten een onderzoekende houding ontwikkelen en passende onderzoeksvaardigheden krijgen, en dat we een bijdrage leveren aan diezelfde beroepspraktijk”

Studenten, docenten en onderzoekers van de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek hebben samen de LabAcademy Hogeschool Rotterdam opgezet om het onderwijsprogramma en hun onderzoek intensief te verbinden met actualiteiten in het werk van laboratoriumanalisten en andere laboratorium-gerelateerde professionals. Eric Kamst is begeleider van verschillende onderzoeken. 

Loopbaan

Na verschillende onderzoeksprojecten als analist, en later als onderdeel van de studie Biologie werkte Eric Kamst bij ErasmusMC, Nederlands Kanker Instituut en Universiteit Leiden. Hij promoveerde in 1999 bij Universiteit Leiden in de moleculaire microbiologie. Bij DSM Gist in Delft leidde hij daarna een werkgroep ter verbetering van antibiotica productie door genetische modificatie van de betreffende schimmels. Als postdoc Hematologie bij ErasmusMC bereidde hij een klinische gen-expressie studie in tumorcellen van patiënten met Multiple Myeloma voor, voordat hij in 2006 bij Hogeschool Rotterdam in dienst trad.

Minors

Betrokken bij de volgende minors

Publicatie(s)

Van Dr. Ing. Eric Kamst
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen