Menu English

Lectoraat Participatie

van dr. Chris Kuiper

Participatie in de samenleving is belangrijk voor individuen en voor de maatschappij als geheel. Toch is meedoen niet voor iedereen vanzelfsprekend. Zo kunnen een beperking of chronische aandoening, beeldvorming bij anderen of fysieke obstakels in de omgeving participatie bemoeilijken. Onderzoek naar wat meedoen precies betekent voor mensen met chronische beperkingen, wat de belemmeringen zijn en hoe meedoen kan worden gefaciliteerd, draagt bij aan meer participatie.

Als lector in Rotterdam houdt Chris Kuiper zich overwegend bezig met het begeleiden van promovendi. In het narratieve onderzoek Meerstemmigheid in de ouderenzorg (Monique Bussmann) worden verhalen van zorgmedewerkers gebruikt voor het vinden van nieuwe ideeën bij het oplossen van de arbeidsmarktproblematiek in de ouderenzorg. In Creative Factory (Jeannette Nijkamp) is recent onderzoek gedaan naar de rol van creatieve ondernemers in de herstructurering van achterstandswijken, met name de Afrikaanderbuurt in Rotterdam.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen