Menu English

Over de lector

Monique van der Wardt-Kester

Achtergrond

Monique is in 1996 afgestudeerd aan de Universiteit Utrecht, opleiding Medische Biologie (MSc). Hierna heeft zij als assistent in opleiding bij de afdelingen Kindergeneeskunde en Inwendige Geneeskunde onderzoek gedaan naar het belang van schildklierhormoonsulfatering gedurende de foetale ontwikkeling. Op dit onderzoek is zij in september 2001 gepromoveerd.

Van 2001 tot en met 2008 werkte zij als wetenschappelijk medewerker bij de afdeling Inwendige Geneeskunde. Zij onderzocht de regulatie van het schildklierhormoonmetabolisme en zijn rol tijdens de foetale ontwikkeling en tijdens ziekte (NWO MW fellowship subsidie en ZON MW VENI Vernieuwingsimpuls subsidie).

Sinds 2008 werkt Monique bij de Hogeschool Rotterdam, bij de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. In deze functie geeft zij onderwijs in biomedische vakken, coördineert zij de minor diagnostiek, is zij tweede afstudeercoördinator en coördineert zij projecten van BML onderzoeksgroep LabAcademy HR, onderzoekslijn Labinnovatie & POCT.

Vanwege de afwezigheid van lector Hang Le neemt Monique vanaf februari 2020 als associate lector bij het kenniscentrum Zorginnovatie, lectoraat Labinnovatie & POCT haar taken waar. Zij coördineert de projecten binnen het lectoraat Labinnovatie & POCT en richt zich daarbij op het versterken van de samenwerking tussen het kenniscentrum en de opleiding BML en het integreren van onderzoek in het onderwijs.