Menu
  English

  Evelien de Kruif-Hoek MSc

  Docent onderzoeker

  Evelien de Kruif gaat als docent-onderzoeker meewerken aan het project ‘Betere transitie bij Diabetes’. Zij draag bij aan de ontwikkeling van een Nederlandse vertaling van de transitieprogramma's Ready, Steady, Go en Hello.

  Evelien de Kruif is hbo-verpleegkundige en heeft ervaring opgedaan binnen het specialisme maag,- darm,- en leverziekten, waaronder ook poliklinische zorg. Als IBD-verpleegkundige heeft zij patiënten begeleid / ondersteund in het omgaan met hun ziekte (ziekte van Crohn / colitis ulcerosa) en bijgedragen aan dataverzameling in het parelsnoer-project.

  Daarnaast is Evelien de Kruif docent aan de opleiding hbo-Verpleegkunde, waar zij onder andere lesgeeft in onderzoeksvaardigheden en studenten begeleidt bij hun afstuderen en instellingsdocent is. Daarnaast draagt zij bij aan de curriculumvernieuwing voor het onderwijsprogramma ‘doorstroom mbo-hbo’ (VMH).

  Evelien de Kruif heeft de opleiding: hbo-Verpleegkunde en klinische gezondheidswetenschappen, afstudeerrichting verplegingswetenschap afgerond. Haar afstudeeronderzoek (kwalitatief design) ging over verpleegkundige begeleiding aan patiënten met de ziekte van crohn en colitis ulcerosa omtrent zelfmanagementondersteuning.

  Project(en)

  Van Evelien de Kruif-Hoek MSc