Menu English

Drs. Juliette Hopman

Senior Onderzoeker

Juliette Hopman werkt sinds 1 juli 2016 bij het lectoraat Publieke Zorg en Preventie voor Jeugd bij Kenniscentrum Zorginnovatie. Zij is daarnaast per 1 september werkzaam als docent bij het Erasmus MC, sectie Medische Psychologie en Psychotherapie. Ze studeerde sociale en organisatiepsychologie en ontwikkelingspsychologie aan de Universiteit Leiden.

Tijdens haar promotieonderzoek aan het Erasmus MC heeft Juliette Hopman bij Yulius GGz gewerkt. Haar onderzoek richtte zich op het toetsen van de effecten van een gedragsinterventie in het voortgezet speciaal onderwijs, voor jongeren met een ernstige psychiatrische aandoening. Daarnaast heeft zij meegewerkt aan onderzoek naar de effecten van traumatische gebeurtenissen in de kindertijd op problemen in de volwassenheid en onderzoek naar het betrekken van het cli├źntperspectief bij de behandeling van kinderen en jongeren met een ernstige psychiatrische aandoening.

Momenteel richt zij zich op het ontwikkelen en onderzoeken van methoden om reflectievaardigheden te stimuleren bij zorgprofessionals.

Project(en)

Van Drs. Juliette Hopman
­čŹ¬

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen