Menu
  English

  Sione Twilt

  Docent-onderzoeker

  Sinds 2019 is Sione als onderzoeker werkzaam bij het lectoraat Zorg voor Communicatie. Binnen het onderzoeksthema ‘Meertaligheid’ analyseert zij data van gesprekken tussen logopedisten en meertalige (vertegenwoordigers van) cliënten. Deze data zijn sinds 2017 verzameld door logopediestudenten van de minor Meer Taligheid. Sione is als coördinator verbonden aan deze minor en werkt tevens, sinds 2003, als docent bij de opleiding Logopedie.

  In 2002 is Sione afgestudeerd aan de opleiding Logopedie in Rotterdam. Ze heeft daarna ruim tien jaar als logopedist gewerkt met volwassenen in diverse vrijgevestigde praktijken. Daarnaast begeleidt ze als docent en coach (groepen) studenten in alle studiejaren van de opleiding Logopedie, aan de Hogeschool Rotterdam. 

  In 2006 heeft Sione de bachelor Algemene Sociale Wetenschappen afgerond aan de Universiteit Utrecht. Vervolgens heeft ze de Master Communicatiestudies afgerond waarbij ze voor haar masterthesis onderzoek heeft gedaan naar de interactie tussen huisartsen, Turkstalige cliënten en informele tolken. Na deze studie is Sione een aantal jaar als onderzoeker en project coördinator verbonden geweest aan de Universiteit Utrecht. In het internationale TRICC-project zijn in diverse landen interculturele trainingen ontworpen, uitgevoerd en geëvalueerd voor zorgprofessionals die een taalbarrière ervaren in het contact met hun cliënten. 

  Momenteel werkt Sione op de Hogeschool Rotterdam als docent en onderzoeker. In die functies werkt ze met plezier samen met studenten, docenten, onderzoekers en samenwerkingspartners in Rotterdam.

  Project(en)

  Van Sione Twilt

  Publicatie(s)

  Van Sione Twilt