Menu English

Drs. Yvonne Schikhof

Hoofddocent Zorgtechnologie

Yvonne Schikhof is bij de opleiding hbo-Verpleegkunde en Kenniscentrum Zorginnovatie werkzaam als hoofddocent met als aandachtsgebied zorgtechnologie. Zij heeft zich gespecialiseerd in gerontechnologie.

Yvonne Schikhof is na haar doctoraal examen (1983) Nederlandse Taal- en Letterkunde, bijvak Onderwijskunde, gaan werken in het Hoger Onderwijs bij Nieuwe Lerarenopleiding Zuidwest Nederland en (rechtsvoorgangers van) Hogeschool Rotterdam. Vanaf 1984 heeft zij bij verschillende gezondheidszorg-, sociale en technische opleidingen, de functies van docent, curriculum-ontwikkelaar, stageco├Ârdinator, beleidsmedewerker, middenmanager, projectleider, leider accreditatie en onderzoeker vervuld.

Onderzoek

Na de ontwikkeling van de bacheloropleiding Gezondheidszorgtechnologie is zij vanaf 2004 gestart met onderzoek binnen het hbo op het snijvlak van gezondheidszorg en technologie. Eerst in samenwerking tussen de lectoraten Transities in Zorg en Innovatie & Productrealisatie (Kenniscentrum Duurzame HavenStad). Daarna ook met de TU Delft als projectleider Technology for Care (2005) en in samenwerking met lectoren Human Centered ICT (2006).

Met de lectoren Samenhang in de Ouderenzorg (2008) en Technische Innovatie in de Zorg (2014) werkt zij steeds meer aan innovatie in de ouderenzorg met behulp van technologie. Zowel eindgebruikers van technologie, de ouderen en (informele) zorgverleners, als studenten van zorg- en technische opleidingen spelen daar een belangrijke rol in.

Kennisdeling

De innovatie gebruikt zij in het onderwijs om de toekomstige zorgprofessionals voor te bereiden op hun rol in de veranderende zorg. Zij is vaak afstudeerbegeleider en opdrachtgever voor studenten. Als lid van de International Society for Gerontechnology worden ontwikkelingen en resultaten ook internationaal gedeeld door Yvonne Schikhof.

Project(en)

Van Drs. Yvonne Schikhof

Publicatie(s)

Van Drs. Yvonne Schikhof
­čŹ¬

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen