Menu English

Dr. Corine Nierop - van Baalen

Hoofddocent master of Advanced Nursing Practice

Corine Nierop – van Baalen werkt sinds 2021 als hoofddocent bij de master of advanced nursing practice en bij Kenniscentrum Zorginnovatie.

Achtergrondinformatie

Corine Nierop - van Baalen is verpleegkundig specialist en verplegingswetenschapper. Het afgelopen jaar heeft ze gewerkt als verpleegkundig specialist binnen de oncologie en palliatieve zorg in verschillende ziekenhuizen. Patiëntenzorg heeft ze altijd gecombineerd met onderwijs en onderzoek, veelal in verschillende functies.

Promotieonderzoek

In september 2020 heeft Corine haar proefschrift “Hoop en positief denken bij mensen met kanker. Een exploratie naar de betekenis, beïnvloedende factoren en strategieën” verdedigd aan de Universiteit van Gent. In deze voornamelijk kwalitatieve studies hebben we de betekenis van hoop verkend vanuit het perspectief van mensen met kanker en vanuit het perspectief van zorgprofessionals. Dit leverde waardevolle inzichten op die direct toepasbaar zijn voor de praktijk.

Volg Corine Nierop - van Baalen

op social media

Project(en)

Van Dr. Corine Nierop - van Baalen
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen