Menu English

Rosa Rodrigues

Onderzoeker

Rosa Rodrigues doet onderzoek naar het voorbereidingsproces in groep 8 op de overgang van de basisschool naar het voortgezet onderwijs: het advies- en keuzeproces in groep 8. De perspectieven van leerlingen, ouders en leerkrachten staan centraal.

Rosa Rodrigues studeerde onderwijspedagogiek aan de Vrije Universiteit Amsterdam. Ze heeft gewerkt in het basisonderwijs en is vanaf 2003 verbonden aan de pabo van Hogeschool Rotterdam als hogeschooldocent onderwijskunde.

Van 2008 tot 2014 was zij docent en onderzoeksbegeleider op de masteropleiding Pedagogiek. Vanaf 2008 staat zij geregistreerd als lerarenopleider in het beroepregister voor lerarenopleiders bij de Vereniging Lerarenopleiders Nederland (VELON). Haar interesse en kundigheid liggen vooral bij de grotestadsproblematiek, op zowel nationaal als internationaal niveau.

In 2012 is zij voorzitter geworden van de werkgroep Urban Education van het European Teacher Education Network (ETEN). Rosa publiceerde in diverse pedagogische tijdschriften over de overgang van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs. 

Project(en)

Van Rosa Rodrigues

Publicatie(s)

Van Rosa Rodrigues
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen