Menu English

Pamela den Heijer

Onderzoeksleider

Pamela is onderzoeksleider van het onderzoek naar praktische wijsheid. Verder geeft ze les aan de master Begeleidingskunde en de master Management & Innovation en werkt ze als onderwijs adviseur.

Pamela heeft gewerkt als docent aan de master Leren en Innoveren. Daarvoor werkte ze aan verschillende hogescholen en universiteiten als docent fysiotherapie, onderwijsadviseur, projectmanager en projectleider.

Pamela heeft een aantal opleidingen afgerond, waaronder Bachelor Fysiotherapie, Master Gezondheidswetenschappen en Master Management & Education. Naast haar werkzaamheden op aan de hogeschool werkt ze als haptotherapeut in een eerstelijnspraktijk.

Promotieonderzoek

Als toekomstige professionals moeten studenten in het hoger beroepsonderwijs zich bewust worden van hun eigen waarden om te kunnen omgaan met waardeconflicten. In haar proefschrift deed Pamela onderzoek naar ontwerpkenmerken van affectieve leerervaringen die hbo-studenten voorbereiden op beroepssituaties waarin sprake is van een waardeconflict. De affectieve leerervaringen - waarin affect zowel een innerlijk, privé-aspect als een uiterlijk, publiek aspect heeft - moedigen studenten aan om zich te concentreren op hun eigen persoonlijke gevoelens en hun persoonlijke waarden, én om deel te nemen aan affectieve interacties waarin studenten met anderen delen wat ze voelen. Affectieve leerervaringen over waardeconflicten in hbo-curricula worden momenteel vanuit een voornamelijk cognitief perspectief aangeboden, waarbij gevoelens objectief en extern worden besproken in relatie tot het waardeconflict zelf en niet subjectief vanuit de persoon. Hierdoor hebben studenten vaak een innerlijke distantie bij een waardeconflict, waardoor gevoelens onbewust hun professionele standpunten beïnvloeden. Door studenten bewust te laten worden van de eigen gevoelens die een rol spelen bij een waardeconflict leren ze om bewust affectief betrokken te zijn bij waardeconflicten die ze later in hun professionele beroepspraktijk tegen kunnen komen.

Promotie bijwonen?

Op woensdag 29 november om 11.00 uur in de aula van de Universiteit van Amsterdam vindt de promotie plaats. De link om mijn verdediging live 
te volgen is vanaf 23 november beschikbaar via Agenda - Universiteit 
van Amsterdam (uva.nl).

 Pamela vertelt in deze video over haar promotieonderzoek

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen