Menu English

Marissa Driessen - de Blom

Adviseur aansluiting mbo/vo-ho

Marissa houdt zich vanuit haar rol als adviseur aansluiting bezig met een betere aansluiting tussen voortgezet onderwijs/mbo en het hbo met als doel studiesucces en voorkomen van uitval. De thema’s die zij o.a. belangrijk vindt zijn; hoger onderwijsvaardigheden, professionele identiteit, diversiteit en inclusie. Daarnaast werkt Marissa een dag in de week als vaardigheidstrainer en coach bij de opleiding Ad Management.

“Uitval voorkomen hoeft niet ingewikkeld te zijn.”

Na een aantal jaar in de kinderopvang werkzaam te zijn geweest is Marissa het onderwijs ingerold. Ze werkt nu al ruim 15 jaar als docent, coach en trainer in het (middelbaar en hoger) beroepsonderwijs.
Als docent heeft ze de afgelopen jaren als docent verschillende modules en trainingen verzorgd bij Pedagogische werk (mbo niveau 3 en 4), Pedagogisch Educatief Professional (Ad), Pedagogiek (Bachelor) en Sociaal Pedagogische Hulpverlening (Bachelor). Marissa was naast haar rol als docent ook actief als (semester- of fase) coördinator, modulebeheerder en lid van o.a. de toets-, werkveld- en curriculumcommissie.

opleiding
Marissa heeft in 2005 de bachelor HRM afgerond met als afstudeerrichting procesbegeleiding (coaching en (team)training) en ze heeft in 2012 de master (stads)pedagogiek gedaan.
Voor de master deed zij onderzoek naar de beleving van kinderen tijdens vrij spel in de openbare ruimte.

fixed mindset
Marissa is geboren en getogen in Rotterdam. Tijdens haar jeugd heeft zij zelf ervaren dat onderwijs niet altijd inclusief is, dat docenten niet altijd door een fixed mindset kunnen prikken en dat er weinig begeleiding is rondom (executieve) vaardigheden en leren leren. Studiesucces verhogen voor alle leerlingen en studenten (in Rotterdam e.o.) is haar doel. 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen