Menu English

Kim van Haperen

Taalonderwijsadviseur

Kim van Haperen is werkzaam bij Taal en Toelating als taalonderwijsadviseur en als docent Nederlands en Nederlands als tweede taal. Binnen de expertisekring Taalbewust hoger onderwijs houdt zij zich bezig met onderzoek naar de rol van taal en communicatie binnen specifieke beroepscontexten. De uitkomsten van dat onderzoek gebruikt zij om onderwijs beter op die beroepscontexten aan te laten sluiten. Ook maakt zij deel uit van de onderzoeksgroep die een scoping review uitvoert naar de effectiviteit van taal- en vakgeïntegreerde benaderingen in het hoger onderwijs.

Kim van Haperen heeft de bachelor Nederlandse taal en cultuur aan de Universiteit Leiden afgerond, gevolgd door onder andere de master Nederlands als tweede taal aan de Universiteit van Amsterdam en de eerstegraads lerarenopleiding binnen een traineeship gericht op onderwijsinnovatie. Ze heeft ervaring als docent, ontwikkelaar en onderzoeker in het basis-, middelbaar en hoger onderwijs.  

Project(en)

Van Kim van Haperen
­čŹ¬

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen