Menu English

Ingeborg Heezen

Hogeschooldocent

Ingeborg Heezen is sinds augustus 2022 als Hogeschooldocent bij het Instituut voor de Gebouwde Omgeving verbonden aan de opleiding Bouwkunde. Zij is daar studieloopbaancoach van twee eerstejaars groepen en werkt daarnaast aan de Pedagogisch Didactische docentprofessionalisering van het team. Samen met hoofddocent Andries Vroegrijk en lector Patrick Sins richt zij zich op onderzoek naar het professionaliseren van docenten van Hogeschool Rotterdam, zodat zij in staat zijn hun studenten meer zelfregulerend te laten leren.

Ingeborg behaalde eind vorige eeuw haar tweedegraads lerarenbevoegdheid Engels aan de lerarenopleiding van Hogeschool Rotterdam. Na ruim 15 jaar op legio plekken in binnen- en buitenland als docent gewerkt te hebben, begon zij in 2014 aan de Universiteit Leiden met de Master Linguistics die zij in 2016 cum laude afrondde. Tijdens deze studie startte zij als lerarenopleider bij het Instituut voor Lerarenopleidingen van Hogeschool Rotterdam. Hier heeft zij in de breedte en diepte veel ervaring opgedaan in het begeleiden van docenten in opleiding. Zij is gecertificeerd assessor en heeft zich tijdens haar loopbaan onder andere gespecialiseerd in het (oplossingsgericht) coachen van studenten, een benadering die, wat haar betreft, veel raakvlakken heeft met Zelfregulerend Leren.

Ingeborg is vanuit Instituut voor de Gebouwde Omgeving één dag per week gedetacheerd bij de HR Academie, waar zij nieuwe docenten van de hogeschool opleidt voor de Basiskwalificatie Didactische Bekwaamheid. Ook verzorgt zij trainingen aan collega’s op het gebied van inclusief onderwijs.

Project(en)

Van Ingeborg Heezen
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen