Menu English

Raul Martinez-Orozco

Kerndocent

Raul Martinez-Orozco is Kerndocent bij de opleiding Communication and Multimedia Design van het Instituut voor Communicatie, Media en Informatietechnologie. Binnen het onderzoeksthema “Design for the 21st Century” voert Raul onderzoek uit naar Ethiek en Design. Specifiek gericht op het ontwikkelen van interactieve methodes waar ethische dilemma’s centraal staan. Raul wil daarmee ethiek in het onderwijs van de opleiding een vaste plek geven en van CMD studenten meer bewuste ontwerpers te maken.

Raul is sinds 2008 werkzaam bij Hogeschool Rotterdam en sinds 2019 bij het Kenniscentrum Creating010. Hij heeft in 1996 zijn Bachelor in Graphic Design aan de Universidad de Monterrey in Mexico behaald en in 2000 zijn Master of Design in Visual Communication aan de University of Alberta in Canada.

 

Bij CMD is Raul in 2008 als docent Visual Design begonnen en sinds 2011 actief als afstudeerbegeleider. Sinds 2014 is hij ook coördinator en lecturer Design Theory (o.a. thema’s als “Design” en “Ethics”) en sinds 2019 ook actief als docent in de Minor Designful Innovation. Buiten het onderwijs houdt Raul zich bezig met het filosoferen over de toekomst van technologie in de maatschappij en de zoektocht naar de perfecte burger.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen