Menu
  English

  Afshin Amighi

  Docent-onderzoeker

  Afshin Amighi is een HBO-postdoc bij kenniscentrum Creating 010. Afshin is actief binnen het onderzoeksthema Data Driven Society. Daarbinnen voert Afshin onderzoek uit naar ‘scalable and usable privacy preserving techniques’. Afshin is sinds 2019 actief binnen kenniscentrum Creating 010.

  Afshin Amighi promoveerde aan de Universiteit van Twente in 2018. Hij heeft een trackrecord in parallelle computer- en verificatietechnieken voor gelijktijdige programma's. Zijn voornaamste onderzoeksinteresses zijn: high-performance computing, programma-correctheid, geautomatiseerde verificatietechnieken en formele methoden.

  Afshin Amighi behaalde zijn BSc-graad in Software Engineering aan de Isfahan University of Technology, Isfahan, Iran. Na het behalen van zijn bachelor in 2000 begon hij te werken bij het Information and Communication Technology Institute (ICTI). In september 2008 kreeg hij de toelating om te studeren in een internationaal MSc-programma met specialisatie in Software Engineering voor Distributed Systems aan KTH, Stockholm, Zweden. In 2010 nam hij deel aan een live streaming P2P-project. In 2011 trad hij toe tot de groep Formele Methoden en Gereedschappen op de EWI-afdeling van de Universiteit Twente, Nederland als een promovendus. Zijn onderzoek werd gefinancierd door een ERC-subsidie ​​onder project VerCors: Verification of Concurrent Data Structures. Op september 2015 begon hij zijn carrière als docent informatica in RUAS.

  Project(en)

  Van Afshin Amighi

  Publicatie(s)

  Van Afshin Amighi