Menu English

Desiree Meurs

Promovendus

Desiree Meurs is onderzoeker en promovendus bij Kenniscentrum Business Innovation. In de afgelopen jaren heeft zij ruime ervaring opgedaan als docent en onderzoeker in verschillende disciplines bij Hogeschool Rotterdam.

Momenteel doet Desiree in haar promotietraject onderzoek naar welke soft controls en bijbehorende interventies voor het mkb met zijn specifieke kenmerken effectief zijn om de performance te vergroten.

Promotieonderzoek

Soft controls zijn gedrag-beïnvloedende factoren in organisaties die kunnen helpen bij het definiëren van doelen en het managen van risico’s. Voorbeelden van soft controls zijn bijvoorbeeld duidelijkheid over hoe werknemers kunnen bijdragen aan doelstellingen van het bedrijf of het bieden van mogelijkheden waarmee werknemers zichzelf kunnen ontwikkelen.

Het promotieonderzoek wordt mede mogelijk gemaakt door een promotievoucher van Hogeschool Rotterdam. Met haar promotieonderzoek is zij verbonden aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Het promotieonderzoek heeft als doel om meer inzicht te bieden in het verband tussen soft controls en performance en inzicht te bieden in welke interventies het mkb met zijn specifieke kenmerken kan toepassen om de performance te vergroten.

Verder is Desiree actief in de medezeggenschapsraad van de kenniscentra (IOK) en gaat haar interesse uit naar onderzoek op het gebied van leiderschap, ondernemerschap en human resource management.

Achtergrond

Desiree is socioloog en studeerde in 2012 aan de Erasmus Universiteit (cum laude) af op organisatiesolidariteit. Na haar studie is zij gaan werken als onderzoeker bij Kenniscentrum Business Innovation.

Project(en)

Van Desiree Meurs

Publicatie(s)

Van Desiree Meurs
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen