Menu English

Dr. Ir. Ton van Kollenburg

Lector Smart Circular Systems

Ton van Kollenburg is lector Smart Circular Systems bij het Kenniscentrum Business Innovation bij de Hogeschool Rotterdam waar hij mogelijkheden onderzoek doet naar zowel continue verbeteringen als digitaliseren van bedrijven. Daarnaast richt hij zich op het duurzamer en meer circulair maken van hogeschoolopleidingen.

Meer informatie

Dr. lr Ton van Kollenburg

Over de lector

Ton van Kollenburg helpt bedrijven al ruim dertig jaar met continu verbeteren, waarin waardecreatie en respect voor de mens centraal staan. Tegenwoordig onderzoekt hij als lector bij Hogeschool Rotterdam de mogelijkheden om met zowel continu verbeteren als met digitalisering van bedrijven en hogeschoolopleidingen duurzamer en meer circulair te maken. Van zijn hand verschenen recent twee lean studieboeken, waarin niet alleen bestaande lean concepten aan bod komen, maar ook de combinatie met digitalisering en duurzaamheid. Ton studeerde Technische Bedrijfskunde in Eindhoven en promoveerde daar in Technologie Management op het proefschrift: Taakgroepen: duurzaam verbeteren?

Achtergrond

Naast de Hogeschool Rotterdam werkt Ton ook voor Avans Hogeschool als lector en is hij directeur/eigenaar van Protrean Management Solutions. Tevens is hij voorzitter van de stichting Lean Certification Platform en voorzitter van het Lectorenplatform Circulaire Economie.

 

Lectoraat Digital Drivers for Circular Economy

Het lectoraat Digital Drivers for Circularity onderzoekt de kansen, barrières en randvoorwaarden voor het verzamelen, beheren, standaardiseren en delen van data door mkb bedrijven ten behoeve van circulaire productie en consumptie. Terwijl digitalisering een essentiële voorwaarde is voor de ontwikkeling van de circulaire economie lopen veel mkb’ers hierin achter. En missen daardoor de transitie naar circulaire organisatievormen en verdienmodellen. Dat komt voornamelijk door het ontbreken van noodzakelijke kennis. Kennis die veel domeinen omvat en zich niet beperkt tot digitale technische kennis, maar juist ook kennis en vaardigheden op het gebied van bijvoorbeeld economie, organisatie, logistiek, duurzaamheid, creativiteit en verandermanagement. Het lectoraat draagt, in samenwerking met het mkb en kennisinstellingen, bij aan de ontwikkeling en daadwerkelijke toepassing van deze kennis.

 

Verbinding met het onderwijs

Het lectoraat digital drivers for circularity vraagt om een multidisciplinaire benadering. Daarom zijn de opleidingen waar mee kan worden samengewerkt heel divers: van (technische) bedrijfskunde tot data science, van business & innovation management tot HRM. Bij de onderzoeksvragen waarop we antwoord willen geven staat, naast de praktijkbehoefte, de ontwikkeling naar eigentijdse curricula centraal. Daarom wordt met de opleidingen kennis ontwikkeld doe hier met betrekking tot digitalisering en circulariteit bij aansluit.

“Voor veel organisaties ontbreekt vaak de kennis voor een digitale of circulaire transitie. Ik denk dat de combinatie kan zorgen voor succes op beide vlakken.”

Dr. Ton van Kollenburg Lector Digital Drivers for Circular Economy 

Volg de lector

Op social media

    

Project(en)

Van Dr. Ir. Ton van Kollenburg
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen