Menu English

Dr. Koen Dittrich

Lector Circulaire Economie

Koen Dittrich is lector Circulaire Economie bij Kenniscentrum Business Innovation. Zijn onderzoek richt zich op nieuwe, circulaire verdienmodellen voor met name mkb-bedrijven in de regio Rotterdam.

Meer informatie

Dr. Koen Dittrich

Over de lector

Koen richt zich in zijn onderzoeken op open innovatie, (duurzame) businessmodelinnovatie, co-creatie, R&D-samenwerking, biobased economy en circulaire economie. Koen is (co-)auteur van hoofdstukken in verschillende boeken over R&D-samenwerking en innovatiemanagement. Ook heeft hij artikelen gepubliceerd in Marketing Letters, Research Policy, Small Business Economics, The Journal of Product Innovation Management, Industry & Innovation en Industrial Marketing Management.

Hij heeft verschillende cursussen gegeven op het gebied van Responsible Innovation, International Business, innovatiemanagement en -strategie, R&D-samenwerking en ondernemerschap voor bachelor-, master- en post-experience programma's.

Achtergrond

Sinds september 2018 is Koen lector Circulaire Economie bij Kenniscentrum Business Innovation. Daarnaast is Koen part-time werkzaam als Universitair Docent Management of Innovation bij Rotterdam School of Management, Erasmus University. Hiervoor heeft Koen gewerkt als onderzoeker bij NYFER, als wetenschappelijk onderzoeker bij TNO en als lector Vital Agribusiness via Circulaire Proces- en Productieketens bij Aeres Hogeschool Dronten.

Lectoraat Circulaire Economie

Het lectoraat Circulaire Economie richt zich op het ontwikkelen van duurzame samenwerkings- en waardemodellen voor het verwaarden van biomassa en andere reststromen ten behoeve van mkb-bedrijven in de voedingsindustrie en de maakindustrie.

Een van beoogde doelen van het lectoraat is het creëren van bewustwording bij jonge studenten van een completer waardecreatie model waarin natuur, milieu en sociale waarde een rol dienen te spelen.

Verbinding met het onderwijs

Voor de opleidingen International Business, Accounting & Control, Commerciële Economie en Bedrijfskunde is Koen vanuit ons kenniscentrum opdrachtgever voor diverse tweede en derdejaars projecten op het gebied van duurzaamheid en circulaire economie.

Ook is Koen nauw betrokken bij de minor Circular Economy & Business Innovation. In deze minor leer je hoe je als consument én als professional een bijdrage kunt leveren aan de transitie naar een Circulaire Economie. Studenten werken samen met organisaties aan het oplossen van vraagstukken om de weg vrij te maken voor een circulaire transitie. Studenten van deze minor hebben sinds de start al tal van organisaties geholpen bij de overgang naar een circulaire economie.

Verder is Koen betrokken bij het verzorgen van gastcolleges, het werven van projecten en opdrachtgevers en bij de organisatie van het jaarlijkse afsluitende evenement, de Circular Harvest.

“Ik wil binnen het thema Circulaire Economie graag samen met docenten, studenten en mkb-ers samenwerken om relevante vraagstukken rondom verduurzaming en circulariteit van de markt en de maatschappij te kunnen onderzoeken en zo mogelijk op te lossen”

Dr. Koen Dittrich Lector Circulaire Economie

Volg de lector

Op social media

Project(en)

Van Dr. Koen Dittrich

Publicatie(s)

Van Dr. Koen Dittrich
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen