Menu English

Sybe Stuij

Docent-onderzoeker

Sinds maart 2015 is Sybe Stuij als docent-onderzoeker betrokken bij Kenniscentrum Business Innovation. Daarnaast is hij sinds oktober 2012 als kerndocent werkzaam bij de opleiding Bedrijfskunde MER (IBK).

Meer informatie

Over de onderzoeker

In 2010 heeft Sybe Stuij zijn Master Strategisch Management afgerond aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Zijn interesse ging tijdens zijn studiejaren al uit naar het thema Fusies en Overnames, en dan vooral de zachte factoren die het succes van een fusie of overname bepalen. Na een paar jaar bij ABN Amro maakte hij de overstap naar het hoger onderwijs in 2013, waarna hij in 2015 de kans kreeg ook zijn interesse naar onderzoek op te pakken bij Kenniscentrum Business Innovation. Sybe Stuij is sinds oktober 2013 werkzaam bij Hogeschool Rotterdam als (hogeschool)docent bij de opleiding Bedrijfskunde. 

Docent-onderzoeker

Ondernemers in het mkb helpen met het maken van strategische keuzes is een terugkerend thema in het onderzoek van Sybe Stuij. Mkb-ers hebben vaak een meer operationele focus en daardoor kunnen zij laagdrempelige hulp gebruiken bij het maken van strategische keuzes. Zijn onderzoek naar de Soft Due Diligence Check helpt mkb-ers met het doen van een goede fusie of overname, door ook aandacht te besteden aan zachte slaag- en faalfactoren. Hierbij moet u denken aan onderwerpen als bedrijfsculturen, leiderschapsstijlen en de mate van aandacht voor MVO, maar ook of het besluitvormingsproces aan de voorwaarden voor een goed proces voldeed en of de organisaties al dan niet veranderingsgezind zijn. Dit zijn belangrijke thema’s die vooralsnog onderbelicht blijven in de huidige M&A-praktijk.

Verbinding met het onderwijs

De onderzoeker heeft de nauwste banden bij de opleiding Bedrijfskunde. Het curriculum van deze opleiding staat in het teken van de bedrijfskundige als veranderaar. De studenten maken tijdens hun gehele studie kennis met het Rotterdamse mkb en helpt hen door te adviseren over actuele vraagstukken. Sybe Stuij is nauw betrokken bij het ontwikkelen van dit curriculum en de kennis en kunde vanuit zijn expertise als onderzoeker komen daarbij goed van pas.

“Mijn doel is om de menselijke maat terug te brengen in grote strategische thema’s. Hoe kunnen organisaties kansen benutten, met voldoende aandacht voor de consequenties op individueel- en groepsniveau?”

Sybe Stuij Docent-onderzoeker

Project(en)

Van Sybe Stuij
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen