Menu Zoeken English

Lancering handreiking 'Omgaan met kinderarmoede in het sociaal domein'

22 juni 2021

In Nederland groeit 1 op de 13 kinderen op in armoede. Professionals in het sociaal domein spelen een belangrijke rol in de bestrijding van kinderarmoede. Daarom is in opdracht van onder andere het ministerie van SZW en Divosa de handreiking ‘Omgaan met kinderarmoede in het sociaal domein’ ontwikkeld.

Handreiking met praktische werkwijzen

In de handreiking ‘Omgaan met kinderarmoede’ beschrijven lectoren Mariëtte Lusse (Hogeschool Rotterdam) en Annelies Kassenberg (Hanzehogeschool Groningen) voor professionals in het sociaal domein concrete werkwijzen voor het omgaan met kinderarmoede. Zij brachten die in kaart met professionals, onderzoekers en ervaringswerkers.  

Wat gaan we doen?

Tijdens deze bijeenkomst presenteren Lusse en Kassenberg ‘hun’ handreiking. Divosa en het ministerie van SZW nemen de handreiking in ontvangst en blikken vooruit.

Verder staat de uitvoeringspraktijk centraal. Verschillende betrokken professionals reflecteren op het thema kinderarmoede in het sociaal domein en schetsen wat nodig is om er echt mee aan de slag te gaan. Romy Groot (bekend van de Sire-campagne ‘Laten we het daar eens over hebben’) komt als ervaringsdeskundige aan het woord.

Wie tref je?

Tijdens de lancering tref je professionals uit het sociaal domein die werken met gezinnen in armoede en/of met geldzorgen: van schuldhulpverleners tot gezinscoaches en van klantmanagers werk en inkomen tot jongerenwerkers. Andere geïnteresseerden zijn natuurlijk ook welkom om de lancering bij te wonen.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen