Menu Zoeken English

Dag van de Logopediewetenschap

15 juni 2019

Zaterdag 15 juni vindt de Dag van de Logopediewetenschap plaats, georganiseerd door Logoscientia. Het thema is dit jaar 'Logopedie en interprofessioneel samenwerken'. Het programma bestaat uit parallelsessies. De lezingen zullen gaan over interprofessioneel samenwerken en recent wetenschappelijk onderzoek naar logopedische stoornissen binnen de domeinen kinderen en volwassenen.

Tijdens de Dag van de Logopediewetenschap spreekt ook Dr. Karin Neijenhuis, lector Zorg voor Communicatie. Haar presentatie heeft als onderwerp 'Coaching van de omgeving van kinderen met (risico op) taalproblemen, voor de logopedist vanzelfsprekend?!'. De taalontwikkeling van kinderen wordt multifactorieel beïnvloed, in de eerste plaats door de directe omgeving. Veelal komt de logopedist hierbij pas kijken als er zich een (vermoeden van een) taalprobleem voordoet.

Echter, de expertise van de logopedist zou ook al in eerdere fasen en in meer verschillende contexten kunnen worden ingezet dan nu het geval is. In deze presentatie wordt stilgestaan bij de competenties die van pas komen bij het samenwerken met ouders en andere professionals. Hierbij wordt lopend onderzoek van het lectoraat Zorg voor Communicatie betrokken, waarin onder andere de training voor pedagogisch medewerkers  ‘Met Taal Vooraan’ is ontwikkeld, die door logopedisten wordt aangeboden. 

Het programma is te vinden op de website van Logoscientia

Praktische informatie

Datum:     15 juni 2019
Tijd:           9:30 - 14:00 uur
Aanmelden is vereist.

Locatie

UMC Utrecht, roze collegezaal
Universiteitsweg 98
3584 CG Utrecht

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen