Menu English

Kenniscafé: Waarom het werken in een wijkteam leuk is!

De kunst van het verbinden | 28 oktober 2021

Wat komt er kijken bij de hulpverlening aan een gezin met meerdere zorgen: schulden, huiselijk geweld, verslavingsproblematiek én een verstandelijke beperking? En als er ook nog eens sprake is van een dreigende uithuiszetting en opvoedproblemen; welk probleem dient dan als eerste aangepakt te worden? En hoe gaat een wijkteam precies te werk? Enthousiaste betrokkenen vertellen het je graag!

In dit Kenniscafé kun je de veelzijdigheid van het werken in een wijkteam zelf ontdekken. Vanuit een bestaand cliëntverhaal maken we een reis langs perspectieven van zes verschillende uitvoerend professionals, die allen live hun verhaal doen. Zo verkennen we elkaars werelden.
 
Wat komt er kijken bij de hulpverlening aan een gezin met meerdere zorgen: schulden, huiselijk geweld, verslavingsproblematiek én een verstandelijke beperking? En als er ook nog eens sprake is van een dreigende uithuiszetting en opvoedproblemen; welk probleem dient dan als eerste aangepakt te worden? En hoe gaat een wijkteam precies te werk?

We gaan over deze vragen het gesprek aan. Het zal gaan over dilemma’s en de successen van de medewerkers, maar ook over wat het werken in een wijkteam vraagt van een aansluitende Social Work-opleiding. We zoomen tijdens dit Kenniscafé in op de aanmeldprocedure en de brede probleem-uitvraag binnen het wijkteam Rotterdam. Verschilt deze werkwijze nu met die van andere wijkteams?
 
De enthousiaste betrokkenen vertellen het je graag!
 
Meld je aan voor een blikverruimend Kenniscafé, want: Hoe je verschillende invalshoeken en werkwijzen binnen het wijkteam met elkaar kunt verbinden - dat is nog een hele kunst!

Details

Datum Donderdag 28 oktober 2021
Tijd 15:00 - 17:00 uur
Locatie Online via MS Teams

 

Aan het woord

Het verhaal van de cliënt
Verteld door Gerda Huijssen van Brede Raad 010
Verschillende perspectieven aan het woord: 
Generalistisch wijkteammedewerker
Stephanie Deurwaarder, Wijkteam Spangen namens CVD

Armoede en schulden
Marian van den Berg, wijkteam Dordrecht, namens Sociale Dienst  

Licht verstandelijke beperking   

Jerney Karijoredjo, wijkteam Beverwaard, namens GemeenteRotterdam 

Huiselijk geweld

Amal Benomar, wijkteam Middelland namens CVD

Psychiatrie en verslaving

Ad de Veld, wijkteam namens Antes
Beschouwing vanuit opleiding Social Work
Bregje Wanders, Docent Social Work en Nyhaira Frans, student W&S en stagiair wijkteam