Menu English

Studievoorlichting op afstand

Aanbod voor scholen op de eilanden
20 juni 2018

In het voorjaar van 2018 hebben we jullie geïnformeerd dat we als afdeling Studievoorlichting van Hogeschool Rotterdam niet meer aanwezig zullen zijn op de studiebeurzen en geen voorlichting meer zullen verzorgen op de vo- en mbo-scholen.

We hebben deze keuze gemaakt omdat we gemerkt hebben dat er sprake is van een sterk afname in de belangstelling voor onze studiekeuzeactiviteiten op de eilanden. Voor Aruba betreft het voornamelijk de activiteiten op de scholen waarbij leerlingen ons (op eigen initiatief) kunnen bezoeken. De afgelopen jaren worden wij daar minimaal bezocht. Daarentegen worden we op de Aruba College Fair wel goed bezocht. Voor Curaçao geldt dat wij op zowel de Studie- en Beroepenmarkt als de schoolbezoeken minimaal bezocht worden. 
We vinden het daarom belangrijk om te kiezen voor een andere aanpak. 

Aanbod

Studievoorlichting van Hogeschool Rotterdam vindt het wel belangrijk om in contact te blijven met de studiekiezers van de eilanden. Dit doen we met de middelen van deze tijd. We bieden daarom het volgende aan: 

  • Chatsessie: het is mogelijk om tijdens één van jullie lessen een chatsessie te organiseren. Wij zorgen ervoor dat meerdere voorlichters van Hogeschool Rotterdam klaar zitten om de vragen van de geïnteresseerde leerlingen te beantwoorden. 
  • Klassikale voorlichting op afstand: via een skypeverbinding kunnen we een voorlichting verzorgen. Op afstand kunnen we vragen beantwoorden van de leerlingen en een korte presentatie geven over studeren in het hbo. 
  • Brochurepakket: het is mogelijk om een pakket met al onze opleidingsbrochures te ontvangen. 

Wil je gebruik maken van (een onderdeel uit) het aanbod, neem dan contact met ons op. Je kunt hiervoor terecht bij Angelique Bron of Annemarie Vaissier

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen