Hogeschool Rotterdam start Rotterdam Business School

Economie en bedrijfskunde onder één dak
27 maart 2015

Onder de vlag 'Rotterdam Business School' (RBS) start Hogeschool Rotterdam in 2017 een samenwerking van alle economische en bedrijfskundige opleidingen. Op de locatie Kralingse Zoom wordt vanaf dan een nieuwe manier van onderwijs aangeboden.

Hogeschool Rotterdam doet dit omdat de Rotterdamse regio, heel Nederland en uiteindelijk de rest van de wereld behoefte heeft aan een nieuw soort economen en bedrijfskundigen; gespecialiseerde, onderzoekende professionals die flexibel en bewust kunnen inspelen op snelle (inter)nationale veranderingen.

Studenten worden met nog meer kwaliteit en succes opgeleid zodat ze klaar zijn voor de werkwereld van de toekomst. In 2017 zijn de opleidingen 'studiesucces-proof' en worden activerende lesvormen en digitale middelen optimaal ingezet tijdens lessen. De RBS zal gehuisvest zijn in een prachtig passend gebouw, waarin elke opleiding herkenbaar aanwezig is, maar waarin ook samenwerking tussen opleidingen kan plaatsvinden in projecten en praktijkgericht onderzoek. Studenten halen het beste uit henzelf in (internationale) case competitions. Opleidingen worden dichtbij ondersteund en werken en leren samen in professionele leergemeenschappen. We hebben strategische partners met wie we samen werken aan onze onderzoeksprogramma's. De onderzoeksprogramma's voeden het onderwijs met cases en 'echte' projecten en wij bundelen deze kennis weer en kunnen hiermee van betekenis zijn voor het beroepenveld. Voor werkenden bieden we een breed en flexibel deeltijdprogramma aan.

De RBS kan als volgt worden beschreven:

 • Breed assortiment
  Complete set aan opleidingen in de richtingen Commerce, Finance en Bedrijfskunde/management
 • Basiskennis met variatie in context
  Elke opleiding biedt basiskennis, en verleidt je te kiezen voor een specialisatie die bij je past.
 • International classrooms
  In speciale klassen voegen we studenten vanuit de hele wereld samen. Engels is daarbij de voertaal.
 • Multidisciplinair praktijk onderzoek
  Samen met bedrijfsleven en kenniscentra wordt gewerkt aan uitdagendepraktijkcases en (multidisciplinair) onderzoek.
 • Rotterdamse thema's
  Dit zijn thema's als de Haven en Innovatief Ondernemerschap.

Op dit moment wordt intern verder invulling gegeven aan de nieuwe Rotterdam Business School. We betrekken medewerkers, maar ook studenten bij het vormen van dit nieuwe concept.

We gebruiken cookies om de website te verbeteren.