Menu Zoeken English

Met evidence-based care in nursing meer oog voor de patiënt

Openbare les Dr. Connie Dekker- van Doorn, lector Evidence-Based Care in Nursing
25 juni 2015

Door demografische en technische ontwikkelingen verandert er veel in de gezondheidszorg. De zorg verandert van 'ziekte en zorg' naar 'gezondheid en gedrag' met het accent op preventie en zelfmanagement.

Ook instellingen werken steeds meer samen waardoor patiënten met veel verschillende zorgverleners, artsen en verpleegkundigen te maken hebben. Bij deze overdracht van patiënten kan informatie verloren gaan. Verpleegkundigen zijn de spil in het zorgproces. Dr. Connie Dekker-van Doorn, lector Evidence-Based Care in Nursing aan Hogeschool Rotterdam, stelt dat een verpleegkundige kan helpen om de zorg aan patiënten aantoonbaar te verbeteren. 

Verpleegkundigen bemoeien zich in alle sectoren van zorg met inhoudelijke en organisatorische aspecten. Volgens de lector moeten verpleegkundigen de methodiek evidence-based care toepassen om zo fouten in het zorgproces te voorkomen. Dekker-van Doorn gaat op donderdag 2 juli 2015 tijdens haar openbare les in op de misverstanden, belemmeringen en de toegevoegde waarde van evidence-based care voor verpleegkundigen.

We gebruiken cookies voor analyse en marketing om de website te verbeteren.

Wijzig cookie-instellingen