Menu English

Hogeschool Rotterdam ontwikkelt samen met KNOV en NVOG masteropleiding tot Klinisch Verloskundige

26 april 2016

Op maandag 25 april 2016 hebben de Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV), de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (NVOG) en Hogeschool Rotterdam een samenwerkingsovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van een nieuwe tweejarige duale masteropleiding tot Klinisch Verloskundige (MKV).

De masteropleiding wordt ontwikkeld in het licht van het specialistenregister voor klinisch verloskundigen, waar de beroepsverenigingen KNOV en NVOG momenteel aan werken. Het register moet het deskundigheidsterrein van de klinisch verloskundigen waarborgen. De titel ‘Klinisch Verloskundige’ mag dan alleen worden gevoerd na registratie in het specialistenregister. Daarvoor is wel een geaccrediteerde zelfstandige masteropleiding nodig die toegang geeft tot het register. De masteropleiding MKV moet ervoor zorgen dat er in de toekomst voldoende instroom is van geregistreerd klinisch verloskundigen. De opleiding zal daarmee de bestaande opleiding Physician Assistant – Klinisch Verloskundige (MPA-KV) vervangen.

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen