Menu English

Over de toekomst gesproken: bloemblaadjes in de strijd tegen uitzaaiing van kanker

17 januari 2022

Dahlia’s en rozen weggooien als ze niet meer bruikbaar zijn? Zonde! De stoffen die deze bloemen bevatten, kunnen namelijk gebruikt worden voor behandelingen tegen uitzaaiing van kanker naar het bot en voor het herstel van aangetaste botten.

Restafval uit de tuin- en landbouw wordt vaak verbrand of op een composthoop gegooid. Dankzij onderzoek wordt steeds duidelijker dat deze reststromen waardevolle stoffen bevatten, die voor nieuwe toepassingen gebruikt kunnen worden. Bijvoorbeeld voor in de zorg, in de textielindustrie of in de bouwsector.

Manon Oudijn richt zich vanuit haar studie Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek op de zorgkant. Zo maakt ze extracten van bloemblaadjes, die ze vervolgens in het Erasmus MC analyseert, zodat ze weet welke plantenstoffen erin zitten. “Die kunnen we bijvoorbeeld gebruiken voor behandelingen tegen uitzaaiing van kanker naar de botten.” 

Check de video:

Bestuurslid Zakia Guernina ging bij Manon op bezoek om te kijken hoe zij op de hogeschool en in het Erasmus MC aan dit indrukwekkende project werkt.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen