Menu English

Nestore zet zich in voor behoud van vitaliteit voor thuiswonende ouderen

Onderzoeker Canan Ziylan aan het woord
27 oktober 2020

Onderzoeker Canan Ziylan is onlangs geïnterviewd over het project Nestore. In haar interview licht zij toe hoe zij Nestore inzet bij dertig personen in Nederland.

Het aantal ouderen groeit hard in Europa. Technologie en ict kunnen zorgen dat mensen fit blijven als zij ouder worden. Het succes van deze oplossingen hangt echter af van hoe de gebruiker denkt over deze technologische ontwikkelingen. Nestore staat voor 'Novel Empowering Solutions and Technologies for Older people to Retain Everyday life activities.' Tijdens dit project wordt een innovatief, multidimensionaal, persoonlijk coaching-systeem ontwikkeld om gezond ouder worden te ondersteunen door:

  • Ouderen te motiveren en gemotiveerd te houden om voor de gezondheid te zorgen;
  • Het bieden van gezonde voeding en een persoonlijke fysieke en mentale coach, evenals sociale interactie, om achteruitgang te voorkomen en het welzijn te behouden.

In onderstaand (Engelstalig) filmpje vertelt onderzoeker Canan Ziylan over de inzet van Nestore bij dertig personen in Nederland.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen