Menu
  English

  Geestelijk verzorgers als coach: “Écht aandacht geven, maakt het verschil!”

  03 december 2018

  Ruim 120 aanwezigen kwamen afgelopen donderdag 29 november bijeen in Walhalla Rotterdam voor het eindsymposium van ‘Betekenisvol Leven in de Buurt’. Naast de bekendmaking van tussentijdse resultaten van het onderzoek, was er ook genoeg ruimte voor creativiteit, interactie en humor en werden nieuwe producten voor professionals geïntroduceerd.

  Een indrukwekkende kijk op eenzaamheid

  De middag bestond uit diverse presentaties van onder andere geestelijk verzorgers Annechien Oldersma en Trudy Schutter, van onderzoeker Susan Hupkens en van hoogleraar ‘Empowerment van kwetsbare mensen’ Anja Machielse. “Een indrukwekkende middag, waarbij het belang van een stukje persoonlijke benadering in de zorg onderstreept wordt”, aldus één van de aanwezigen. Gedurende de middag was er muzikale ondersteuning van Lisa Nes en de creatieve afsluiting werd verzorgd door niemand minder dan “Rotterdamse TOOS”. Met scherpe humor wist zij de kernboodschap te raken: “Met échte aandacht voor de cliënt, maak je het verschil”.

  Nieuwe producten voor het onderwijs

  Tijdens deze middag werden ook de eindproducten van het project “Betekenisvol Leven in de Buurt” gepresenteerd. Een methodiekboek en een werkboek voor geestelijk verzorgers, professionals en studenten. De onderwijsmaterialen zijn vrij beschikbaar en gratis te downloaden op de website van ‘Betekenisvol Leven in de Buurt’.