Menu English

Aandacht voor HIV op de werkvloer

Marlies Wagener geeft presentatie tijdens Coming-Out day
18 oktober 2018

Op 11 oktober vond de jaarlijkse coming-out day plaats. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een homo, lesbienne, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele voorkeur uitkomt: de coming-out. In het kader van deze dag vond het congres HIV op de werkvloer plaats bij Nauta Dutilh op de Zuid-as in Amsterdam. Marlies Wagener, docent Fysiotherapie en onderzoeker bij Kenniscentrum Zorginnovatie, hield tijdens deze conferentie een presentatie over HIV op de werkvloer. 

Mensen met HIV hebben vaak te maken met een dubbele coming-out: hun seksuele voorkeur en hun HIV-diagnose. Er bestaan nog veel vooroordelen over mensen met HIV, waardoor zij op het werk vaak niet durven te vertellen dat zij HIV-ge├»nfecteerd zijn. Wat veel mensen niet weten, is dat er tegenwoordig goede medicatie beschikbaar is. En met goede medicatie is HIV niet langer overdraagbaar. Met het geven van deze presentatie wil Marlies Wagener aandacht vragen voor dit onderwerp en het onderwerp ook bespreekbaar maken op Hogeschool Rotterdam. 

Wilt u meer weten? Neem dan contact op met Marlies Wagener: m.n.wagener@hr.nl 

­čŹ¬

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen