Menu English

Docent-onderzoeker wint belangrijke afasie-prijs

Een jaarlijkse prijs voor degene die iets betekend of ontwikkeld heeft ten behoeve van mensen met afasie
11 oktober 2020

Philine Berns, docent logopedie én docent-onderzoeker bij Kenniscentrum Zorginnovatie, is de winnaar van de Harry Moeskops Bokaal 2020, een jaarlijkse prijs voor een persoon die iets betekend of ontwikkeld heeft ten behoeve van mensen met afasie. De uitreiking vond plaats tijdens de Afasieconferentie Online 2020 op 9 oktober. Ook collega Rianne Brinkman was genomineerd.

Winnaar: Philine Berns
Philine Berns heeft een lange staat van dienst op het gebied van afasie. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als logopedist/ afasietherapeut in verpleeghuizen en revalidatiecentra, maakte Philine de stap naar het onderwijs, als docent logopedie aan Hogeschool Rotterdam. Haar aandachtsgebied is altijd de neurologopedie geweest en de afasietherapie in het bijzonder. In deze rol heeft zij veel aspirant-logopedisten weten te enthousiasmeren en inspireren voor de afasie. Het is haar bijzondere verdienste dat zij hierbij aandacht had voor de hele breedte van de afasietherapie: van stoornis tot en met participatieniveau.

Genomineerd: Rianne Brinkman
Rianne Brinkman heeft de afgelopen jaren erg veel gedaan om ons en de mensen met afasie bewust te maken van de veranderde identiteit ten gevolge van het hersenletsel i.c.m. afasie. Dit is van zeer veel waarde, omdat hiermee heel duidelijk wordt dat alleen het behandelen van de communicatieve gevolgen onvoldoende is om de kwaliteit van leven van personen met afasie te optimaliseren. 

De Harry Moeskops Bokaal wordt met ingang van 2019 jaarlijks uitgereikt aan een persoon die iets heeft betekend of ontwikkeld ten behoeve van mensen met afasie. De prijs kan ook naar een groep personen gaan. De prijs is een ereprijs in de vorm van een bokaal. Hij is genoemd naar Harry Moeskops, medeoprichter en eerste voorzitter van AfasieNet. 

Bron: AfasieNet

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen