Menu English

Terugblik op deelname Focusdag 2017

Verbinding met het informele netwerk

29 maart 2017

Op dinsdag 21 maart 2017 organiseerde de gemeente Rotterdam de jaarlijkse Focusdag 2017. Op deze inspiratiedag, voor de hele bredere regio, stond de doorontwikkeling van zorg, welzijn en jeugdhulp centraal. Traditiegetrouw was ook de Werkplaats Sociaal Domein Zuid-Holland Zuid van de partij door middel van het verzorgen van een workshop.

Maar liefst 24 mensen namen deel aan de workshop 'Verbinding met het informele netwerk' van de werkplaats. Onder de deelnemers waren er onder meer beleidsmedewerkers, wijkteammedewerkers en jeugdprofessionals. In lijn met het regionale karakter van de werkplaats was ook de workshopleiding een mooie samenwerking an sich. De workshop werd geleid door Frederiek van der Klugt, Marjon van der Meer, Mark Smeding, Mirjam Karsten en David ter Avest (vanuit resp. twee Rotterdamse wijkteams, WOT Schiedam en Hogeschool Rotterdam).

In de workshop is zowel de werkwijze van de werkplaats ervaren als actief met de inhoud aan de slag gegaan. De deelnemers zijn aan het werk gegaan met drie actuele praktijkvraagstukken: twee uit Schiedam, één uit Rotterdam. Na een toelichting van de casuïstiek is eerst individueel en vervolgens in samenspel met de ander toegewerkt naar mogelijke oplossingsrichtingen. Met de inzet van drie actieve werkvormen is deze leeromgeving ondersteund. Wat in deze workshop is meegegeven is het ervaren en bewust worden van verschillende perspectieven om samen te leren van elkaar en samen tot oplossingsrichtingen te komen.