Menu English

Hogeschool Rotterdam verbindt zich ook dit jaar aan de Immersive Tech Week

28 september 2023

VRdays en Hogeschool Rotterdam werken dit jaar opnieuw samen aan de Immersive Tech Week. Tijdens dit inspirerende evenement wordt er kennis gedeeld over Virtual Reality, Augmented Reality, Extended Reality en alles daartussenin.

Hogeschool Rotterdam zet een uitgebreid programma neer binnen de Immersive Techweek waaraan verschillende instituten, onderwijsinstellingen en professionals vanuit verschillende domeinen zullen deelnemen. Zo worden technologische ontwikkelingen vanuit verschillende perspectieven belicht zoals vanuit de zorg, de kunsten, het sociale en economische domein. Studenten van verschillende opleidingen worden dan ook uitgenodigd om deel te nemen aan de Immersive Tech Week 2023.

Onze nieuwe bestuursvoorzitter Sarah Wilton-Wels kijkt uit naar het evenement in de Doelen. “We leiden professionals op die digitale technologieën gebruiken om onze stad mooier en beter te maken, zonder dat ze daarbij de mens uit het oog verliezen. Op het gebied van immersieve techniek gaan de ontwikkelingen razendsnel en is de impact groot. Door onze talenten samen te brengen met onderzoekers en het werkveld kunnen we het optimale uit nieuwe technologieën halen. En dat geldt niet alleen voor de wereld van tech, maar juist ook voor andere domeinen. De Immersive Tech Week is dus eigenlijk een must voor elke student.”

Spotlights

Het programma van Hogeschool Rotterdam biedt de mogelijkheid voor studenten om niet alleen kennis op te doen op het gebied van immersieve technologieën. Zij krijgen ook de mogelijkheid om hun netwerk uit te breiden, portfolio op te bouwen en zichzelf in de spotlights te zetten. Er wordt bijvoorbeeld in multidisciplinaire teams gewerkt tijdens de hackathon en er worden diverse studentenprojecten tentoongesteld tijdens de Playground. Ook zijn er masterclasses en lezingen te volgen van onder andere de Willem de Kooning Academie. Daarnaast kunnen studenten en recent afgestudeerden hun projecten indienen voor de Student XR Awards. Er worden prijzen verdeeld voor projecten binnen verschillende categorieën.

De aankomende editie van de Immersive Tech Week is dus weer een mooie kans voor studenten om te laten zien hoe zij werken aan een sociale toekomst door middel van immersieve technologie. Tijdens de hackathon editie van 2022 viel het concept van team Octopi in de prijzen. Wessel Roelofse van het winnende team Octopi zegt: “Ik wist niet dat hackathons zo leuk zouden zijn, en ook nog eens goed voor je portfolio. We hadden een team gevormd van studenten die elkaar nog helemaal niet kenden.” Zij ontwierpen een applicatie waarbij gebruikers via een spel gebarentaal kunnen aanleren met haptische handschoenen. Het concept kwam voort uit de challenge uitgezet door de Nederlandse organisatie voor toegepast-natuurwetenschappelijk onderzoek (TNO). Voor Colleen Chen van TNO was dit een zeer geslaagde samenwerking. “De concepten zouden zelfs verder ontwikkeld kunnen worden tijdens een stage bij TNO”, zegt Chen. 

Betekenisvol

Dit jaar zullen VRdays en Hogeschool Rotterdam hun gezamenlijke missie dus weer voortzetten om studenten te laten werken aan het betekenisvol inzetten van digitale technologie. Verschillende partners uit de industrie worden hierbij betrokken om hun expertise te delen, een challenge te hosten, deel te nemen als jurylid of hoogwaardig materiaal te leveren om mee te experimenteren.

VRdays en Hogeschool Rotterdam kijken samen weer uit naar de editie van 2023 waarbij de kruisbestuiving tussen industrie en studenten centraal staat. De Immersive Tech Week vindt plaats van 28 november tot en met 1 december in de Doelen.

Kijk voor meer informatie op de website van Immersive Tech Week.