Menu English

Eerste LeerkrachtOntwikkelTeam op weg naar een integratie van Wetenschap & Technologie in het basisonderwijs

10 december 2015

Het eerste LeerkrachtOntwikkelTeam (LOT) heeft de eerste trainingsreeks gisteren afgesloten met een open expositie en demonstraties van lessen. Een groep van 16 leerkrachten heeft over de afgelopen 3 maanden gewerkt aan de ontwikkeling van lesmateriaal en jaarplannen voor Wetenschap & Technologie in het basisonderwijs. Ze werden hierbij geholpen door diverse experts en bezochten iedere bijeenkomst (reeks van 6 bijeenkomsten) een andere maakplaats in Rotterdam.

Manon Mostert – van der Sar, onderzoeker bij Creating 010, verzorgde deze bijeenkomsten als trainer. De tweede groep start in januari onder leiding van Tom van Doveren. Kenniscentrum Creating 010 deelt actief haar kennis over de revolutie in de maakindustrie, onderwijsmethodieken en contextrijke leeromgevingen. Al eerder organiseerde het kenniscentrum DOT’s (DocentOntwikkelTeams) voor het Voortgezet onderwijs.

De eerste resultaten van het LOT, wat na deze 6 bijeenkomsten nu op de scholen actief aan de slag gaat met de implementatie van de plannen, zijn gebundeld in een boekje
Volgende week wordt ook een compilatie van het LOT in video verwacht.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen