Menu English

Bezoek burgemeester Aboutaleb bij onderzoeksproject "Wijk als Biotoop"

07 april 2022

Bioto is een Rotterdamse startup die bijdraagt aan een duurzame toekomst. Dit door de kracht van techniek, natuur en mensen optimaal en lerend samen te laten werken. Daarvoor gebruikt Bioto big data en artificial intelligence in combinatie met data van sensoren en mensen. Bioto wil het vergroenen van de leefomgeving van mensen in een wijk waardevol, makkelijk en leerzaam maken. Als je mensen in beweging wilt krijgen is het goed om de intrinsieke drijfveren te kennen om aan de slag te gaan met meer biodiversiteit in hun omgeving. En natuurlijk hoe ze door een data platform en passende interacties ondersteund willen worden.

Om deze vraag te beantwoorden doet Bioto samen met het lectoraat Cybersocial Design (lector Anja Overdiek) en het team innovatie van Gemeente Rotterdam sinds maart 2022 ontwerpend onderzoek in de wijk Oud-Mathenesse, met een tijdelijk lab in vorm van een theehuisje dat elke week op een ander plek in de wijk staat. Naast burgerbetrokkenheid voor “groen in de wijk” hoopt de gemeente ook het lab, de database en bijpassende manieren van “mensen betrokken maken” te kunnen gebruiken in andere wijken. In het kader van een werkbezoek aan de wijk kwam ook burgemeester Aboutaleb een kijken nemen.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen