Menu English

Thom de Graaf ontvangt publicatie Peter Ester

‘Accelerators in Silicon Valley’
26 september 2017

Thom de Graaf, voorzitter van de Vereniging Hogescholen, nam op 26 september de nieuwste publicatie van Peter Ester in ontvangst. In zijn reeks publicaties over Silicon Valley, verscheen deze week ‘Accelerators in Silicon Valley’ Building Succesful Startups. Als Lector Human Capital & Business Innovation aan Hogeschool Rotterdam, onderzoekt Peter Ester deze innovatieve broedplaats al enkele jaren.

Silicon Valley is de meest innovatieve regio ter wereld met een snel toenemend aantal accelerators. Zij bieden ondersteuningsprogramma’s aan startups bij het naar de markt brengen van een product of dienst. Ze helpen met fine-tuning van het businessidee, productontwikkeling, ontwikkelen van een marketingstrategie, versterken van het team, fondsenwerving en andere zaken die in de fase van een startup spelen. 

In Accelerators in Silicon Valley beschrijft lector Peter Ester hoe deze ondernemersscholen opereren en hoe ze startups sterker maken. Wat kan Nederland leren van deze accelerators om ook ons hoger onderwijs ondernemender te maken, om te zorgen dat het onderwijs succesvolle startups aflevert? Ester pleit ervoor om incubators en accelerators, gestoeld op de ervaringen in Silicon Valley, op veel grotere schaal in het hoger onderwijs te introduceren. Om ondernemerschap te bevorderen, om de slag naar een innovatieve startupeconomie te maken. Maar wel met de cultuur die daarbij hoort: selectieve toegang, gepassioneerd talent, ambitieuze omgeving, geen zesjescultuur. 

Deze publicatie is een eerste vrucht van de samenwerking tussen de Vereniging Hogescholen en StartupDelta. Zij bundelen de krachten om ondernemerschap op hogescholen een boost te geven. Accelerators kunnen een aanjagende rol in het hbo vervullen om ondernemerschap onder studenten te kweken. Silicon Valley laat zien dat dit prima kan. 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen