Menu
  English

  Eerste Innovatiediner geeft ondernemers ‘food for thought’

  Leiderschap in het mkb

  05 februari 2020

  Donderdag 30 januari jl. organiseerde Kenniscentrum Business Innovation van Hogeschool Rotterdam voor de eerste keer een 'dinnerworkshop' over innovatie. Onder het genot van een ‘walking dinner’ gingen 10 mkb-bedrijven uit de regionale maakindustrie met elkaar in gesprek over het thema: ‘Leiderschap in het mkb’.

  Lector Walter Baets beet het spits af met een presentatie over de uitdagingen die exponentiële technologie met zich meebrengt. “Ons huidige denkraam is dan niet meer toereikend en bovendien veel te langzaam” aldus Baets. “Het alternatief kan gevonden worden in inspirerend leiderschap in combinatie met een zeer flexibele manier van organiseren: de exponentiële organisatie.”

  Na een korte discussieronde was de beurt aan Johan Reijenga, hoofdonderzoeker bij Kenniscentrum Business Innovation. Hij nam de groep mee in een bloemlezing door de onderzoeksresultaten van het project Get Smart. In Get Smart onderzoekt het kenniscentrum hoe mkb-ondernemers eerder, sneller en beter gebruik kunnen maken van de kansen die Smart Industry biedt. Digitale innovatie pur sang die voor een groot deel is geënt op exponentiële technologie. Ook uit dit onderzoek komt naar voren dat succes voor een groot deel afhangt van een delicate balans tussen leiderschap en slim organiseren: een ying en yang van het visionair sturen en het faciliteren van initiatief in de organisatie. Voor de aanwezige ondernemers voldoende ‘food for thought’!

  Bekijk hier de sfeerimpressie

  Dat de avond een succes was, bleek uit de moeite die dagvoorzitter en projectleider van Get Smart Koos Kerstholt had om het netwerken en de geanimeerde discussies te beteugelen en de workshop binnen de gestelde tijd af te ronden. Na afloop beoordeelden de aanwezigen de avond met een 8 gemiddeld en gaven unaniem aan dat zij dit initiatief van het kenniscentrum zeker voor herhaling vatbaar vonden.

  Ook deelnemen?

  Bent u een mkb-ondernemer en geïnteresseerd in deelname aan het volgende innovatiediner? Laat het ons weten en u ontvangt van ons een uitnodiging voor het volgende innovatiediner.