Menu
  English

  Digiscan succesvol

  Tool zorgt voor voortzetting samenwerking met de Haagse Hogeschool

  02 oktober 2022

  Het is te gek als de door het Kennsicentrum ontwikkelde praktische tools ook na onderzoeksprojecten nog worden gebruikten ingezet. Een mooi voorbeeld daarvan is de Digiscan, die leidt tot voortzetting van samenwerking met de Haagse Hogeschool. De tool wordt namelijk nog steeds ingezet binnen de minor, voor echte opdrachtgevers 

  Sinds studiejaar 2021-2022 werkt Kenniscentrum Business Innovation samen met de Haagse Hogeschool voor de minor MKB Innovatie AdviseurDe studenten gebruiken daarbij de door het Kenniscentrum ontwikkelde Digiscan. De Digiscan is een succesvolle en praktische tool, die MKB-bedrijven helpt om inzichtelijk te maken hoe digitaal ‘geletterd’ ze zijn. Daarmee wordt niet alleen de huidige status quo onder de loep genomen, maar is direct te zien op welke gebieden winst te behalen is binnen de organisatie door een slimme inzet van digitale technologieën. Belangrijk dus voor (aankomende) MKB-adviseurs 

  Trainingen: hoe aan de slag met de Digiscan

  Om deze samenwerking gestalte te geven en te laten inbedden binnen de minor, hebben docent-onderzoeker Tanya Dimitrova en onderwijsassistent Maria Spyrelli diverse trainingen ontwikkeld en gegeven aan de docenten van de Haagse Hogeschool. Zij hebbennamelijk uitgebreide ervaring en zijn de aangewezen personen om mensen ‘up-to-speed’ te helpen. Zo kunnen de studenten van de minor optimaal gebruikmaken van de Digiscan bij hun projecten, voor de echte opdrachtgevers uit het werkveld.  

  Voortzetting samenwerking

  Op basis van de succesvolle samenwerking, zijn alle partijen, Kenniscentrum Business Innovation van Hogeschool Rotterdam en de Haagse Hogeschool, het eens over voortzetting van het samenwerkingsproject. Dit studiejaar loopt minor vier keer, waarbij de studenten onze Digiscan zullen blijven gebruiken om adviezen te ontwikkelen voor het regionale MKB. En daarmee de digitale geletterdheid van de regio stap-voor-stap (of scan-voor-scan) blijven vergroten.  

  De Digiscan is ontwikkeld door onze senior onderzoeker Jan Pons. Het project is van lector digital business, dr. Shangyun (Annie) Young.