Menu English

Dag van de Privacy – ‘Stay Cyber Safe’

28 januari 2022

Na recente hacks bij Universiteit Maastricht, HvA, UvA, HAN, ROC Mondriaan en andere onderwijs (gerelateerde) instellingen, zit de schrik in onderwijsland er goed in.

Ook bij Hogeschool Rotterdam zijn we extra alert, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. We hebben elkaar nodig om de hogeschool ook digitaal veilig te houden. Vandaar dat Hogeschool Rotterdam vandaag op de Europese Dag van de Privacy start met een hogeschoolbrede awareness campagne genaamd “Stay Cyber Safe.”

Vanuit het team Privacy en Security is afgelopen jaar op meerdere momenten aandacht gegeven voor dit onderwerp (zie o.a Oeps. Een phishingmail, en Verander je wachtwoord -7 tips).

Online training Stay Cyber Safe

Nu heeft de hogeschool eindelijk een middel waarmee alle medewerkers ook instrumenten in handen krijgt om een eigen steentje bij te dragen én daarmee de digitale veiligheid van de hogeschool en van jezelf te vergroten. Vanaf vandaag kunnen medewerkers zich aanmelden voor een onlinecursus waar je aan de hand van korte, deels op de hogeschool gefilmde scènes en in zelf in te plannen sessies van enkele minuten, bevraagd wordt op privacy- en securitythema’s. Na afronding van de vragen krijg je tips en aandachtspunten aangeboden om je eigen digitale veiligheid en die van de hogeschool te vergroten. Je kan op je eigen tempo de modules volgen.

Mocht je meer informatie willen hebben, neem dan contact op met privacy@hr.nl of kijk op de speciale Hintpagina Stay Cyber Safe. (alleen zichtbaar voor medewerkers)

28 januari - Europese Dag van de Privacy

De jaarlijkse Europese Dag van de Privacy (Dataprotectiedag / Data Protection Day) is in 2007 in het leven geroepen door de Raad van Europa met steun van de Europese Commissie. Gekozen is voor 28 januari, de dag waarop in 1981 het Dataprotectieverdrag werd ondertekend.

Het doel van deze dag is om Europese burgers beter te informeren over hun rechten betreffende het gebruik van hun persoonsgegevens door overheden, bedrijven en andere organisaties. Ook worden bedrijven en organisaties op deze dag aangespoord de bescherming van persoonsgegevens te verbeteren.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen