Menu
  English

  Blog Wereldfietsdag

  Blog door Marcel den Hollander

  03 juni 2022

  Een gelegenheid die ik graag aangrijp om het circulair potentieel van de fiets vanuit mijn perspectief als lector Circular Design & Manufacturing nog eens goed onder de aandacht te brengen.

  Nog los van de voordelen voor je gezondheid en conditie en de directe ervaring van de wereld in plaats van door het “tv-scherm” van een autovoorruit of een motorhelm, is de fiets een middel bij uitstek om zelf invulling te geven aan een meer circulaire wereld. En om verschillende redenen.

  Als we kijken naar de door menskracht aangedreven fiets, is er geen ander vervoermiddel dat minder energie gebruikt per afgelegde kilometer. Zelfs lopen is veel minder efficient!

  Daarnaast is de door menskracht aangedreven fiets een goed voorbeeld van een product dat - met goed onderhoud en een kleine upgrade hier en daar - een mensenleven lang mee kan gaan.

  Om nog maar eens onder de aandacht te brengen dat je met fietsen zelf kunt bijdragen aan een reductie van CO2 en een transitie naar een meer circulaire economie, organiseert het team van HR-EAS Werktuigbouwkunde op 20 juni aanstaande een fietstocht langs de “nieuwe waterlijn” van Nederland. Voor meer informatie kun je hier terecht.

   

  Image credits: https://www.exploratorium.edu/cycling/humanpower1.html