Menu English

Interreg North West Europe 'Blockstart'

18 oktober 2019

In samenwerking met Hogeschool Windesheim is kenniscentrum Duurzame HavenStad betrokken bij het Europese project 'Blockstart'.

Vanuit dit project wordt er onderzocht hoe mbk-bedrijven hun concurrentiepositie kunnen versterken door het gebruik van blockchain technologie. Lector Ron van Duin en onderzoekers Josanne Heeroma-ten Katen, Klara Paardenkoper en Yvonne Lont zijn hier aan verbonden. Het onderzoek richt zich op het mkb in Noord-West Europa in drie verschillende industrieën: Logistiek en supply chain, Agri-food en Gezondheidszorg en Farmacie.
 
Het onderzoek omvat het ontwikkelen van kennis en vaardigheden bij het mkb, het ontwikkelen van een methode om de toegevoegde waarde van deze technologie in te kunnen schatten en zelfs volledig implementeren van een op blockchain gebaseerde oplossing. Op dit moment zit het project in de beginfase. Ze richten zich nu op het verzamelen van informatie van en over het mkb in de genoemde industrieën. Hiertoe dient onder andere een survey, ontwikkeld door één van onze partners Oost.nl. Voor het onderzoek zal het enorm helpen om bij het maken van de juiste keuzes, als mkb-organisaties uit de genoemde branches deze vragenlijst in te vullen. Het is ook mogelijk deel te nemen aan dit project.  
 
Voor meer informatie kun je terechtbij Ron van Duin.
 
 
 
 
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen