Menu English

Interne review CO2 transparantie in transport- een blockchain verkenning

06 oktober 2019

Op dinsdag 17 september organiseerde Kenniscentrum Duurzame HavenStad een interne review over het project CO2 transparantie in transport- een blokchain verkenning.

Als onderzoekers willen we graag met elkaar van gedachten wisselen over wat we goed onderzoek vinden en welke keuzes we daarbij maken. Daarom selecteren we vanaf nu regelmatig 1 project om daarover met elkaar in gesprek te gaan. We hebben gekozen voor een voor het HBO ontwikkelde methode: Reviewen van praktijkgericht onderzoek (Forum, 2016). Volgens deze methode wordt er gewerkt met een doelstelling, een set beoordelingscriteria en een kleine selectie van experts. Het reviewen vindt plaats in een setting met een binnenring van betrokken onderzoekers en experts en een buitenring van kritisch publiek. Een belangrijke doelstelling voor deze methode is het kweken van een onderzoekscultuur op het HBO. Heel geschikt voor ons dus!

Op 17 september stond het door SIA KIEM gefinancierde project ‘CO² transparantie  in transport – een blockchain verkenning’ van onderzoekers Yvonne Lont en Ron van Duin op de agenda. Reviewers van binnen en buiten het kenniscentrum hadden kwaliteitscriteria geformuleerd, met onder andere aandacht voor hoe de belangen van de stakeholders in kaart waren gebracht, de verbinding met het onderwijs en de wetenschappelijke output. Met lector Kees Machielse als moderator gingen zij met de onderzoekers in gesprek. Dat werd een mooie uitwisseling van ervaringen over de spanningen en de kansen van praktijkgericht onderzoek. Collega’s van het kenniscentrum waren toehoorders in de buitenring en deelden hun observaties. Na afloop werd er informeel nagepraat.

We kijken terug een op een geslaagde middag en gaan dit vaker doen! Heb je vragen over de review of wil je een keer meedoen? Neem contact met Anne Marike Lokhorst.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen