Menu English

Lector Arie de Wild te gast bij BNR

Als zzp'er het roer omgooien
14 juni 2016

Arie de Wild, lector Gedragseconomie bij Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap, schoof op zaterdag 11 juni jl. aan bij BNR radioprogramma ZZP Café. Hem was gevraagd zijn gedragseconomische visie te geven op de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.

De uitzending van 11 juni stond geheel in het teken van zzp’ers die het roer omgooien en hun droom achterna gaan. De vraag die hierbij gesteld werd, was of dat wel verstandig is, of dat ze niet beter veilig kunnen blijven waar ze zitten. “De invloed vanuit de omgeving is zeer bepalend voor de keuzes die we maken” vertelt Arie de Wild vanuit zijn expertise als gedragseconoom. “Mensen staan vaak terughoudend tegenover radicale verandering, maar soms kan de omgeving juist ook heel positief en stimulerend zijn. Je ziet bijvoorbeeld nu er veel zzp’ers zijn, dat het normaal gevonden wordt om het roer om te gooien en zzp’er te worden” aldus Arie.

Luister de uitzending van BNR ZZP Café terug

Dr. Arie de Wild is werkzaam als lector bij Kenniscentrum Innovatief Ondernemerschap van Hogeschool Rotterdam. Binnen zijn onderzoek worden inzichten vanuit de psychologie en de sociologie gebruikt om het economisch gedrag van mensen binnen organisaties te verklaren. Vanuit deze kennis worden adviezen uitgebracht om de besluitvorming binnen organisaties te verbeteren.

Radioprogramma ZZP Café wordt elke zaterdag tussen 11.00 uur en 12.00 uur uitgezonden op BNR. Het programma draait om ZZP’ers en biedt nieuws, achtergronden en reportages. Presentatrice van het radioprogramma is Diana Matroos.

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen