Menu
  English

  Smart & Social Fest: 19 april 2024

  Hét kennisevent over de digitale transitie in Rotterdam

  Toon:
  Digitale verantwoordelijkheid: samen bouwen aan een leefbare wereld

  Digitale verantwoordelijkheid: samen bouwen aan een leefbare wereld

  Vrijdag 19 april vindt de tweede editie van het Smart & Social Fest plaats. Hét kennisevent over de digitale transitie in Rotterdam. Een dag waarop we stilstaan bij de impact die digitale technologie heeft op ons als mens, onze medemens en onze leefomgeving. En hoe we daar op een bewuste en verantwoordelijke manier mee om kunnen gaan. Wil jij erbij zijn? Meld je hier aan!

  Digitale transitie in Rotterdam: kansen en uitdagingen

  Hoe bewust ben jij je van de aanwezigheid van technologie? Wat is de impact van digitale technologie op jou als mens, jouw medemens, de fysieke omgeving en de natuur? Digitale technologie is overal. Het is onlosmakelijk verbonden met ons dagelijks leven. Het brengt ons kansen, zoals het kunnen verbinden met mensen aan de andere kant van de wereld, het verduurzamen van energiesystemen, of het gebruik van ChatGPT als hulp bij je dagelijkse werkzaamheden. 

  Maar technologie roept ook discussie op. De natuur die plaats moet maken voor grote datacenters. Een toenemende mate van polarisatie in de samenleving. En het ontstaan van kansenongelijkheid omdat niet iedereen de mogelijkheid heeft om mee te komen in onze gedigitaliseerde samenleving. 

  Het Smart & Social Fest nodigt je uit om bewust(er) na te denken over de uitdagingen die digitale technologie met zich meebrengt én biedt handvatten om verantwoord mee te bouwen aan een wereld waar in alles en iedereen mee kan doen.