Menu
Zoeken English

Masterclass Dialoog voor studenten

17 februari

Ben je student en wil je op 10 maart een actieve rol vervullen in het gesprek met de burgemeester, wethouders, lijsttrekkers, inhoudelijke experts, mensen uit het bedrijfsleven en vele anderen? Meld je dan aan voor onze masterclass op 17 februari a.s.

De masterclass bestaat uit een algemeen onderdeel waarin het voeren van een dialoog centraal staat: hoe doe je dat op een goede manier? In het tweede deel van de masterclass staan de inhoudelijke thema’s centraal.

Thema’s

  • De toekomst van de haven
  • Betaalbaar wonen
  • Van wie is de stad? / De rechtvaardige en democratische stad

Voor wie?

De masterclass is bedoeld voor studenten van alle studierichtingen. Het liefst nemen er van zoveel mogelijk verschillende opleidingen studenten deel zodat we diverse gezichtspunten met elkaar kunnen delen. Een kunstenaar met ideeën over de haven, een marketeer over wonen, een economiestudent met zijn/haar visie op inclusiviteit etc.

Wat gaan we doen in de masterclass?

Dialoogtraining
Tijdens de masterclass leer je, onder leiding van deskundigen van Pakhuis de Zwijger, hoe je op een goede manier de dialoog voert. Hoe breng je je punt in? Hoe breng je goed over wat je wilt zeggen? En hoe kan je naar anderen luisteren en hun input meenemen in je eigen gedachtenvorming? Door deze training ben je optimaal voorbereid om op 10 maart deel te nemen aan de dialoog. En je spijkert gelijk je vaardigheden bij waar je de rest van je studie en loopbaan je voordeel mee kan doen!

Inhoudelijke verdieping
In het tweede deel van de masterclass gaan we in kleine groepen van ongeveer 10 studenten onder leiding van inhoudelijke experts dieper in op één van de drie thema's. We wisselen gezichtspunten, ideeën en ervaringen uit. Hoe kijk jij aan tegen armoedebestrijding in Rotterdam? Wat vind jij dat er nodig is om in de Rotterdamse haven de CO2-reductie te realiseren? Door hier, samen met studenten van andere opleidingen en inhoudelijke experts, over van gedachten te wisselen, creëren we een bak aan inspiratie voor het gesprek op 10 maart. En je wordt bovendien zelf ook inhoudelijk weer wat wijzer.

Wrap-up
Aan het einde van de masterclass brengen we alles weer bij elkaar: dialoogvoering en inhoud. Wat kunnen we meenemen naar de gesprekken op 10 maart zodat we zeker zijn van een kleurrijk gesprek over thema's die er echt toe doen? Als lid van dit kernteam van studenten ben je hiermee goed voorbereid om met de lokale lijsttrekkers, wethouders en vele relevante stakeholders in gesprek te gaan over de toekomst van de stad. Uit de masterclass-deelnemers worden de studenten gekozen die op 10 maart met de burgemeester in gesprek gaan.

Nieuw Rotterdam 10 maart: info & aanmelden

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen