Menu English

Ontwerp een zero emissie transportketen voor de export van frites via de Rotterdamse haven

Beschikbaar voor studenten van Bouwkunde, Civiele Techniek, Logistics Management, Ruimtelijke Ontwikkeling, Vastgoedkunde en Watermanagement

Aviko exporteert jaarlijks vele containers met aardappelproducten (voornamelijk frites) via de haven van Rotterdam naar klanten wereldwijd. Aviko streeft daarbij naar duurzame exportketen: Aviko vervoert zo veel mogelijk containers met de binnenvaart naar Rotterdam. Maar door logistieke en commerciële randvoorwaarden wordt een deel van de containers over de weg vervoerd door containervervoerder Kamps Transport. Kamps Transport en Aviko willen een logistiek concept en business plan ontwikkelen waarin is uitgewerkt op welke wijze het vervoer tussen de Maasvlakte en de fabriek in Steenderen met elektrische vrachtwagens kan worden vervoerd. De kernvragen in het logistiek concept zijn: (1) waar moeten of kunnen de vrachtwagens onderweg worden opgeladen? (2) op welke wijze kan de laadtijd worden ingepast in de planning? (3) welke voorzieningen zijn waar nodig om te kunnen laden? (4) onder welke voorwaarden is dit financieel haalbaar?

Contactpersonen

 Praktijkbegeleiders: Thierry Verduijn en Bob Kamps 

 Docent: Alexander de Vries

 

🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen