Menu English

Wat is het MDC project?

Hartelijk welkom bij de multidisciplinary challenge (MDC), het derdejaars project waarbij je samen met studenten van andere opleidingen binnen het Instituut voor de Gebouwde Omgeving, een team vormt. Dit kan één van de leukste en meest leerzame modules worden van je studie. Dat heb je voor een groot deel zelf in de hand. Ga je er flink tegenaan met veel enthousiasme en inzet, dan ga je veel leren van elkaar en van de opdracht. Centraal staat de uitdaging om vanuit een maatschappelijkvraagstuk te komen tot een innovatieve projectopdracht met een eindproduct dat passend en relevant is voor de beroepspraktijk. Wij, docenten en opdrachtgevers hebben al de nodige slingers opgehangen, aan jullie om er een echt feest van te maken. We hebben er bijzonder veel zin in! 

Hoe werkt het?

Tijdens de multidisciplinary challenge werk je samen met studenten van verschillende opleidingen (disciplines) en doe je op deze manier ervaring op in een multidisciplinaire leeromgeving. Jouw ontwikkeling hierin is belangrijk, zodat jij voorbereid bent op de ontwikkelingen in de beroepspraktijk die steeds meer vragen om een multidisciplinaire aanpak. Bij de multidisciplinary challenge maak je een start met multidisciplinair samenwerken! 

De oriëntatiemarkt

Op dinsdag 7 maart vindt van 15.00 - 17.00 uur de online oriëntatiemarkt plaats. Tijdens deze markt kun je aansluiten bij een online videogesprek in een kraam van een project (rode button). Bedrijven/docenten vertellen je alles over de uitdaging waar ze in hun project voor staan. Je mag gewoon 'in- en uitlopen' bij verschillende projecten. Zet je geluid en camera aan en stel al je vragen. Het is handig om je van tevoren goed voor te bereiden want twee uur is zo om! Klik hieronder op jouw opleiding en bekijk alle projectkramen. Ga de uitdaging vooral aan om een project te kiezen dat buiten jouw comfortzone ligt, daar leer je het meest van!

Ontmoeting en pressure cooker.

Op 30 maart zal er tussen 14.00 een 16.00 uur een ontmoeting zijn tussen studenten en opdrachtgever. Let op: tijdens de pressure cooker van 17 t/m 28 april ben je fulltime bezig met je project. 

Hulp nodig?

Kom je er tijdens de markt niet uit? Geen stress, klik op de 'help-button' bovenaan de pagina van je opleiding, dan helpen we je graag verder.   

 

Projecten van vorig jaar

Hoe pak je het aan

Tips van vierdejaarsstudenten
Tim, vierdejaarsstudent Bouwkunde

Tim, vierdejaarsstudent Bouwkunde

Ik vond deze website heel handig om je vooraf goed te oriënteren. Er waren veel projecten en ik vond er een hoop interessant! Het is handig om je goed voor te bereiden en veel vragen te stellen zodat je een mooie top tien kunt maken. Ik ben gestart bij het project ‘Satelietlocatie voor Academieplein’. Ik vond de opdracht echt leuk en het was ook heel fijn om mee te krijgen hoe studenten van andere opleidingen hiermee aan de slag gingen. Zo kwam ik in een groepje terecht met iemand van de opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling en iemand van Facility Management. Ik studeer zelf Bouwkunde. Tijdens het project kwamen we er achter dat we elkaar goed konden aanvullen! Iedereen keek op een andere manier naar de opdracht, wat soms best een openbaring was en leuke resultaten opleverde. Ik raad jullie aan om ook een project te kiezen wat niet te dicht bij jouw opleiding ligt, je leert er een hoop van. Succes!

Jesse, vierdejaarsstudent Vastgoed en Makelaardij

Het is inmiddels alweer 2 jaar geleden dat ik mij heb aangemeld voor een Multidisciplinairy Challenge project. Ik weet nog goed hoe groot het aantal projecten is waaruit je kunt kiezen, uiteenlopend van ondermijning op de Beijerlandselaan tot het verwerken van big data en de maatschappelijke impact daarvan. Mijn tip is daarom om van te voren alvast na te denken welke richting MDC vraagstukken aansluiten bij jouw eigen interesse. Dit helpt je om gericht informatie in te winnen en sneller te kiezen welke projecten jouw voorkeur hebben. Alle MDC projecten staan namelijk open voor een maximaal aantal studenten en sommigen waren zelfs binnen enkele minuten al vol. Ik raad dus aan om niet te lang te twijfelen! Het samenwerken met studenten van andere opleidingen heb ik ervaren als erg uitdagend. Het is écht anders dan een samenwerking met studenten van je eigen opleiding. Je komt bijvoorbeeld tot andere resultaten dan waar je normaal gesproken aan zou denken. Door de verschillende inzichten merk je ook dat het eindproduct inhoudelijk naar een hoger niveau is getild. Het multidisciplinair samenwerken is dus zeker een waardevolle ervaring tijdens je studie.

Naar de markt

Klik op jouw opleiding en bekijk de projecten die voor jou beschikbaar zijn
🍪

Welkom!
Wij maken gebruik van functionele en analytische cookies voor de werking van de website en het verbeteren van jouw gebruikerservaring. Wil je meer weten? Lees dan ook ons cookiebeleid.

Instellen